Muğla’nın yöresel yemekleri şöyle sarılanabilir:
Çorbalar :Tarhana, Ara, Dutmeç
Et ve Balıklar: Çopur, Et Terbiyelisi,
Döş Dolması, Büryan, Balıklen,
Karın kumbar dolması
Sebzeler : Çıntar Kavurması, Ot Ekşilemesi, Galli Patlıcan, Ebegümeci Kavurması, Börülce Kavurması, Teltorlu Börülce
Hamur İşleri-Tatlılar : Keşkek, Saç Böreği, Yalankı, Zerde, Katmer, Badem ve cevizli sucuk, Üzüm köftesi, Ballı Kabak
Reçel ve Şuruplar : Bestel, Üzüm, Patlıcan, Dülek Reçeli, Gül Suyu
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder